Italia-bloggen

Riviera dei Fiori:
For en reiseopplevelse!

Vi i Labellavita har laget reiseopplevelser på Blomster-rivieraen i mange år, men aldri tatt oss tid til virkelig å sette oss inn i det mangfoldet og alle de skjulte skattene som man kan oppleve i dette området. Det skjønte vi for alvor når vi kom dit nå i månedsskiftet februar / mars.

Vakker natur og behagelig klima

Riviera dei Fiori er kyststripen som går fra den lille fiskelandsbyen Cervo (litt øst for Imperia) til den livlige handelsbyen Ventimiglia på grensen til Frankrike, samt landet bak som består av koller og åser med landbruk og pittoreske landsbyer. Fra det yrende livet på flyplassen i Nice tar det bare 1 time til man kan sitte i sjøkanten med et glass hvitvin – og kun høre bølgeskvulp.

Den mangfoldige og vakre naturen i denne delen av Liguria er velsignet med et spesielt mikro-klima. Det gjør at den korte vinteren er svært mild, og at våren med sin vakre blomstring begynner allerede i februar. Om sommeren er det alltid en svalende vind, og fjellene bak sørger for at det kommer en regnbyge iblant. Det sikrer at naturen alltid holder seg grønn og frisk.

Sykkelveien passerer hyggelig landsby
Sykkelveien passerer hyggelig landsby

Stor satsing på (el) sykkel

Ombyggingen av den gamle jernbane-strekningen som går fra Ospedaletti (mellom San Remo og Bordighera) og helt til Diano Marina til gang- og sykkelvei, har betydd mye for utviklingen i området. Banen går helt i sjøkanten hele strekningen (ca 30 km), og det er aldri mer enn noen få kilometer til neste hyggelige landsby. Gamle stasjonsbygninger er blitt til kafeer, isbarer og spisesteder. Ikke rart at mange kaller dette for “verdens vakreste sykkelvei”.

Etter at el-sykkelen kom for fullt, er det også laget sykkelruter opp i åsene, slik at man komfortabelt også kan utforske bortgjemte landsbyer og få spesielle naturopplevelser.

spektakulær sykkelvei
spektakulær sykkelvei

En ferie-destinasjon for alle

Med sin egenart, sin natur, sitt klima og sin tilgjengelighet er Riviera dei Fiori et svært attraktivt område å besøke. Hit kan man ta en avstikker fra hverdagen til lekre San Remo, man kan dra med venner på sykkeltur og/eller vin & mat oppdagelser, eller man kan sette sammen en super familieferie.

Vi ble kanskje særlig imponert over hvor mange små hoteller og leilighetsanlegg som har lagt til rette for å gi spesielle opplevelser til de ulike kundegruppene. Vi fant for eksempel ett par typiske familiesteder som har utviklet komplette opplevelses-pakker (som kan settes sammen akkurat som man ønsker) for familier – gjerne i flere generasjoner.

Er du som oss; litt lei av vinter og snø, så er det bare å hive seg rundt og ta kontakt , så kan vi sette sammen en vårtur – for den er godt i gang!

Vi kommer uansett til å utvikle vårt tilbud til Riviera dei Fiori, og legge ut eksempelturer og bosteder i tiden som kommer. Det er bare å følge med, og meld deg gjerne på vårt Nyhetsbrev – om du ikke allerede har gjort det.

Matopplevelsene står i kø langs blomsterkysten
Matopplevelsene står i kø langs blomsterkysten

Liguria

Scroll to Top