Personvernerklæring - Labellavita.no

Du skal være trygg på at alle personopplysninger om deg
blir behandlet skikkelig her på LaBellaVita.no.

Her kan du lese mer om hva vi håndterer av personopplysninger, hvor, hvordan og hvorfor vi gjør det, hvordan du kan få innsyn i hva vi har lagret om deg og hvordan du kan få slettet det.

Vi har forsøkt å forklare alt så enkelt som mulig.
Bruk det som et oppslagsverk.

Har du spørsmål, kontakt oss...

Hensikten med reglene

Hensikten med de nye EU-reglene er at du som bruker skal få en bedre opplevelse på nettet. De gjør det lettere for deg å håndtere privatlivet ditt i den digitale verdenen.

Du skal for eksempel enkelt få bestemme hvem du vil høre fra (eller få e-post fra), men også få styre hvem som lagrer info om deg. Det skal føles og være trygt.

De såkalte GDPR-reglene trådte i kraft i EU 25. mai 2018; i Norge gjelder de fra 1. juli.

Småkomplisert - et par eksempler

Det er mye forvirring om reglene; derfor har du også fått mange flere e-poster enn egentlig nødvendig av typen ”du må godkjenne at vi fortsatt sender e-post til deg”.

Reglene gjelder fryktelig mange fordi for eksempel et norsk eller amerikansk eller… indisk nettsted må oppfylle kravene hvis de har brukere i et EU- eller EØS-land.

Mange har også oppfattet det slik at hvis man vil fortsette å sende ut nyhetsbrev, man må få ny godkjenning fra alle abonnenter.

Men - mottakere som selv har bestilt et nyhetsbrev, trenger ikke gi flere godkjenninger. På grunn av trusler om enorme bøter, har likevel mange nettstedseier ikke turt å ta sjansen.

Hva vi samler, hvor, hvorfor og hvordan

Besøk på nettstedet

Vi registrerer brukermønsteret ditt når du besøker oss. Dette skjer anonymt; ikke noe forteller hvem du er. Vi bruker Google Analytics som for eksempel registrerer hvor mange som besøker ulike sider hvor lenge, hvilket eller hvilke nettsteder du kommer fra, hvilken nettleser du bruker og liknende. Og IP-adressen din. Mer under.

I tillegg vil sannsynligvis Facebook og andre sosiale medier loggføre besøket; slik er det overalt hvor det for eksempel finnes en knapp for ”Del på Facebook”.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics’ sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere noen enkelt bruker.

Kommentarer

Om du legger inn en kommentar, lagres informasjonen i kommentarskjemaet sammen med IP-adressen din og typen nettleser du bruker. Hensikten er å unngå spam (useriøse kommentarer). Opplysningene blir lagret i ett år.

I tillegg kan anonym tekststreng (laget vha e-postadressen din, en såkalt «hash») bli sendt til tjenesten Gravatar for å sjekke om du har en konto der. Personvernerklæringen deres ligger her.

Etter at/om kommentaren din er godkjent, vil profilbildet ditt derfra være synlig sammen med kommentaren din.

Kommentaren blir lagret på ubestemt tid.

Kontakt/ henvendelser

Opplysninger du gir i kontaktskjemaene våre lagres så lenge det er nødvendig for å gi deg en skikkelig oppfølging. I tillegg til navn, e-postadresse og selve meldingen, omfatter dette IP-adresse og tidspunktet du har sendt meldingen på.

Nyhetsbrev

Du som har bestilt dette, har gitt oss e-postadressen din og eventuelt navnet. Vi registrerer ikke mer enn dette.

Vi lagrer opplysningene inntil du ber om å få slettet dem eller inntil systemet registrerer adressen som inaktiv.

Søk

Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord du bruker. Hensikten er å gjøre søket stadig bedre. Det er bare søkeordet som lagres og dette kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, for eksempel til IP-adressene.

Vi lagrer opplysningene på vår egen server så lenge det er hensiktsmessig, normalt seks måneder.

Mer om hvordan lagringen fungerer...

Deling

Når du deler en artikkel med andre, for eksempel sender noen en lenke til labellavita.no på e-post , logger vi ikke dette hos oss. Det er imidlertid sannsynlig at de ulike sosiale mediene (som Facebook) logger det om du deler noe via dem.

Netthandel

Om du lagrer et ønske eller bestiller noe via nettbutikken vår, lagrer vi opplysningene du legger inn. Det er også mulig at vi loggfører hvor besøket kommer fra geografisk. Dette er nødvendig for at du skal få en best mulig opplevelse og for at du for eksempel skal slippe å skrive inn de samme opplysningene flere ganger.

Tilsvarende gjelder for betalingstjenestene du benytter, for eksempel PayPal.
Opplysningene lagres hos oss og/eller de ulike tjenesteyterne; de er pålagt å følge de samme gdpr-reglene som oss.
Opplysningene lagres så lenge det er nødvendig.

Vi deler selvfølgelig ikke dine personopplysninger med andre; unntaket (som overfor Facebook og Google) er beskrevet over.

Konto/ innlogging

Hvis du har en konto på nettstedet og logger deg inn, blir det opprettet cookies/informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt for hvordan innhold skal vises.

Kapsler med innloggingsinfo utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Krysser du av for ”Husk meg”, blir innloggingskapselen oppbevart i to uker. Logger du deg ut, vil kapslene forsvinne.

Om du registrerer deg som bruker, lagres de opplysningene du oppgir på ubestemt tid. Alle brukere kan selv se, redigere og slette disse opplysningene; det kan også nettstedsadministratoren.

Cookies/ informasjonskapsler

I tillegg til alt som er nevnt ovenfor, bruker noe av programvaren bak nettstedet såkalte cookies eller informasjonskapsler for å fungere skikkelig. Disse kan lagre informasjon av samme type som Google (se ”Besøk på nettstedet”), men typisk for kortere tid.

Du kan selv se hvilke cookies som er i bruk her… og hva de brukes til her…

Du har i praksis godtatt denne lagringen ved å godta cookies/ informasjonskapsler i nettleseren din. På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett. (Slik sett er også de stadige varslene om at ”Dette nettstedet bruker cookies. Godta for å fortsette” en overreaksjon.)

Ellers/ generelt

Artikler på dette nettstedet kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler, lenker til sosiale medier osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Dette betyr at disse nettstedene kan samle opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet.

Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto der, for eksempel hos Facebook.

Andre forhold

Sikkerhet, hvordan vi lagrer personinfo

Vi lagrer dataene på vår egen server som vi overvåker og oppdaterer kontinuerlig så sikkerheten hele tiden er best mulig. Vi har også lagret sikkerhetskopier her og i sikre skyløsninger, for tiden som ikke lesbare filer hos GoogleDrive og DropBox.

Vi har ikke lagret andre typer opplysninger enn de som er nevnt over.

Dine rettigheter

Du har rett til å få vite hvilke opplysninger vi har lagret om deg, få en ”maskinlesbar kopi” av opplysningene og også å få rettet, supplert eller slettet opplysningene.

Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Ønsker du noe slikt, kontakt oss...

Du har også rett til å klage til Datatilsynet på behandling som du mener er i strid med gjeldende personvernregler.

Ansvar

Det er eieren av Labellavita.no som er ansvarlig for håndtering av personopplysningene.
Kontakt oss om du har spørsmål eller ønsker.

Har du spørsmål, kontakt oss...

gdpr segl
GDPR:

"General Data Protection Regulation"

  • Dette er EUs forordning for personvern som blir norsk lov 1. juli 2018.
  • Ellers i EU trådte loven i kraft 25. mai.
  • Forordningen innebærer at vi får nye regler for personvern i Norge.
  • Det gjelder særlig for hvordan nettsteder skal behandle data de samler om deg.
  • Det nye regelverket gir virksomheter nye plikter mens du som person nye rettigheter:
  • Du får bedre kontroll om hvem som samler data om deg, hvordan de gjør det - og kan selv bestemme om de skal slette dem.
  • Datatilsynet har også oppsummert reglene - det viktigste står her…