Bli med oss på

En reise i mat og opplevelser fra sjø til fjell

i Emilia-Romagna

Fra sjø til fjell med herlige smaker av Italia

Nøkkelinfo

  • Food Valley, Her kommer Parma, parmesan og Balsamico fra for Ã¥ nevne noen
  • Motor Valley med merker som Ferrari, Lamborghini, Maserati og Ducati
  • Fra sjøen til fjellet
  • Verdens eldste universitet
  • Kulturelt senter
  • Historiske steder
Vi skreddersyr opplevelser

Vi tilpasser alt til det er perfekt for deg.
SPØR OSS!

Alt du bør vite om

En reise i mat og opplevelser fra sjø til fjell

Emilia Romagna spenner fra sjø til fjell. I denne praktfulle regionen produseres noen av Italias fremste og mest berømte delikatesser: Parmaskinke, Parmesan, Mortadella og Balsamico og dessuten 41 såkalte PDO- og PGI-produkter, 50 DOC- og DOCG-viner (det største i Europa). At det finnes 19 smaks-museer er det god grunn til.

Når du ikke sjekker ut maten, kan du bade i det klare Adriaterhavet eller ta turen innom San Marino. Før du igjen oppsøker matprodusenter som arbeider med enkle ingredienser og mye kjærlighet.

  Byferie, Mat&Vintur
  1 - 8 dager
  Delvis guidet
  Lett

Om turen
  • Food Valley, Her kommer Parma, parmesan og Balsamico fra for Ã¥ nevne noen
  • Motor Valley med merker som Ferrari, Lamborghini, Maserati og Ducati
  • Fra sjøen til fjellet
  • Verdens eldste universitet
  • Kulturelt senter
  • Historiske steder

Emilia Romagna ligger i det nordøstlige Italia og strekker seg fra Adriaterhavet til fjellkjeden Appenninene. Regionen grenser mot Toscana og Marche i sør, Liguria i vest og Lombardia og Veneto i nord. Sentralt plassert midt mellom Venezia, Firenze og Milano, og du kan utmerket godt kombinere turer til flere byer. Selv Roma er bare et par timer unna.

Program
Dag 1: Bologna

Ankomst

Ved ankomst til Bologna lufthavn vil din private sjåfør ta deg til deg til ditt sentralt beliggende boutiquehotell i Bologna, valgt for sin tradisjonelle atmosfære og førsteklasses beliggenhet i byens hjerte.

Nå er det tid for deg å slappe av og bli kjent med området. Senere på ettermiddagen møter du vår lokale assistanse for en velkomstintroduksjon til uken din.

Assistenten vil ta deg med på en spasertur til din velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Overnatting.

Dag 2: Bologna

Tur i byen og pastakurs

Denne morgenen vil du møte din lokale guide for en 3-timers tur som introduserer deg for denne livlige og historiske byen, samt dens historiske sentrum: Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio og de to tårnene. Du vil besøke Archiginnasio, det historiske universitetsbygningen, og Mercato di Mezzo, et travel matmarked, hvor du vil smake på noen av de mest typiske rettene fra Bologna. Om ettermiddagen vil du få oppleve den flotte opplevelsen av å tilberede fersk håndlaget pasta, stoltheten og gleden i Emilia Romagna-gastronomien. Matlagingsklassen holdes i en nøye utvalgt privat bolig i det historiske sentrum av Bologna. Du vil forberede tre tradisjonelle oppskrifter på pasta under veiledning av en erfaren lærer, etterfulgt av en smakfull middag.

Dag 3: Parma

Kunstbyen
Etter frokost vil du bli hentet av en privat minivan og overført til Rws for å ta det lokale toget til den nærliggende Parma. Møt guiden din ved ankomst og nyt en guidet tur i denne vakre kunstbyen med katedralen, baptisteriet og Teatro Regio.
Turen avsluttes på en lokal osteria hvor du vil nyte lunsj basert på Parmas berømte kjøkken. Etter eget initiativ tid på ettermiddagen, deretter tog tilbake til Bologna.

Dag 4: Food Valley

Parmiggiano, balsamico og Lambrusco
Frokost på hotellet og tidlig avreise med guiden din for å nå en lokal Parmigiano Reggiano ostefabrikk i området til Modena. Her vil du oppdage hvordan selve den italienske ostekongen blir laget. Turen vil vare et par timer og avsluttes med en smaking av 3 aldre av denne deilige ikoniske italienske osten.

Deretter kjører du til Modena for en kort spasertur og lunsj på en lokal Trattoria. På ettermiddagen vil du besøke en tradisjonell produsent av balsamicoeddik og lære om produksjonsprosessen, etterfulgt av et besøk til en lokal vingård som produserer den berømte Lambrusco-vinen. Tilbake til Bologna for en uavhengig avskjedsmiddag, kanskje med noen autentiske tortellini.

Dag 5: Romagna

Faenza- Ravenna

Avreise til den kystnære delen av denne regionen, den såkalte Romagna.

Faenza, kjent over hele verden for sin praktfulle keramikk. Guiden din vil ta deg med på en tur i det elegante sentrum med vakre monumenter som katedralen, Piazza del Popolo, hovedtorget omgitt av historiske bygninger, kafeer og butikker. Guiden vil også vise deg lokale keramikkverksteder slik at du kan oppleve håndverket på nært hold. Tid på egenhånd til lunsj.

PÃ¥ vei mot kysten blir det andre stoppet i den nydelige byen Ravenna, kjent for sine Unesco-listede bysantinske monumenter og kulturarv. Guidet besøk til Basilica di San Vitale, Mausoleum of Galla Placidia og Basilica di Sant’Apollinare Nuovo. Ved slutten av besøket overføres du til hotellet ditt.

Dag 6: San Marino og Rimini

Lilleputt på toppen og Federico Fellini
Etter frokostmøtet, hentes du av en privat minivan og drar til San Marino. Din lokale guide vil ta deg med på en grundig utforskning av det UNESCO-verdensarvliste historiske sentrum av San Marino, med besøk til de tre tårnene i San Marino, Palazzo Pubblico og Basilica di San Marino. Fra toppen vil du nyte panoramautsikt over Mount Titano og fordype deg i den naturlige skjønnheten som omgir San Marino.

Ankomst i Rimini Marina der du vil møte guiden din for en hyggelig tradisjonell lunsj basert pÃ¥ “piadina”. Guiden vil forklare tips og historier om denne deilige sprø sandwichen. Ettermiddagen vil bli brukt til Ã¥ oppdage Federico Fellinis hjemby: steder, monumenter og minner om maestroen av italiensk film i Rimini. Tilbake til hotellet ditt for kveld til din disposisjon.

Dag 7: Santarcangelo

Historisk vandring

Den lille landsbyen Santarcangelo er en av de mest unike stedene i denne regionen, kjent for sitt sjarmerende sentrum og underjordiske grotter hugget inn i tufasteiner. Guiden din vil lede deg gjennom disse stedene, og avslutte turen ved et historisk trykkeri. Her vil du fÃ¥ oppleve driften av en stor trepresse, –  den er den eneste som er igjen i Italia.

Dagen avsluttes  med lunsj på en av byens ikoniske restauranter, noe som gir en autentisk fordypning i smakene av Romagnas kjøkken. Etter lunsj kan du returnere til hotellet for litt fritid for å nyte stranden og slappe av.

Dag 8: Avreise

En minnerik tur i Emilia-Romagna nærmer seg slutten. Vi tar deg til Bologna lufthavn, der du vil ta farvel med den sjarmerende regionen og dra med deg kjære minner fra tiden du utforsket dens skatter.

Priser / Info

Alle våre turer skreddersys. Du kan plukke deler av programmet eller du kan gjøre alt som beskrevet. Ta kontakt slik at vi kan skreddersy din reise.

Alt du bør vite om

En reise i mat og opplevelser fra sjø til fjell


  Byferie, Mat&Vintur
  1 - 8 dager
  Lett

Emilia Romagna spenner fra sjø til fjell. I denne praktfulle regionen produseres noen av Italias fremste og mest berømte delikatesser: Parmaskinke, Parmesan, Mortadella og Balsamico og dessuten 41 såkalte PDO- og PGI-produkter, 50 DOC- og DOCG-viner (det største i Europa). At det finnes 19 smaks-museer er det god grunn til.

Når du ikke sjekker ut maten, kan du bade i det klare Adriaterhavet eller ta turen innom San Marino. Før du igjen oppsøker matprodusenter som arbeider med enkle ingredienser og mye kjærlighet.

Om turen
  • Food Valley, Her kommer Parma, parmesan og Balsamico fra for Ã¥ nevne noen
  • Motor Valley med merker som Ferrari, Lamborghini, Maserati og Ducati
  • Fra sjøen til fjellet
  • Verdens eldste universitet
  • Kulturelt senter
  • Historiske steder

Emilia Romagna ligger i det nordøstlige Italia og strekker seg fra Adriaterhavet til fjellkjeden Appenninene. Regionen grenser mot Toscana og Marche i sør, Liguria i vest og Lombardia og Veneto i nord. Sentralt plassert midt mellom Venezia, Firenze og Milano, og du kan utmerket godt kombinere turer til flere byer. Selv Roma er bare et par timer unna.

Program
Dag 1: Bologna

Ankomst

Ved ankomst til Bologna lufthavn vil din private sjåfør ta deg til deg til ditt sentralt beliggende boutiquehotell i Bologna, valgt for sin tradisjonelle atmosfære og førsteklasses beliggenhet i byens hjerte.

Nå er det tid for deg å slappe av og bli kjent med området. Senere på ettermiddagen møter du vår lokale assistanse for en velkomstintroduksjon til uken din.

Assistenten vil ta deg med på en spasertur til din velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Overnatting.

Dag 2: Bologna

Tur i byen og pastakurs

Denne morgenen vil du møte din lokale guide for en 3-timers tur som introduserer deg for denne livlige og historiske byen, samt dens historiske sentrum: Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio og de to tårnene. Du vil besøke Archiginnasio, det historiske universitetsbygningen, og Mercato di Mezzo, et travel matmarked, hvor du vil smake på noen av de mest typiske rettene fra Bologna. Om ettermiddagen vil du få oppleve den flotte opplevelsen av å tilberede fersk håndlaget pasta, stoltheten og gleden i Emilia Romagna-gastronomien. Matlagingsklassen holdes i en nøye utvalgt privat bolig i det historiske sentrum av Bologna. Du vil forberede tre tradisjonelle oppskrifter på pasta under veiledning av en erfaren lærer, etterfulgt av en smakfull middag.

Dag 3: Parma

Kunstbyen
Etter frokost vil du bli hentet av en privat minivan og overført til Rws for å ta det lokale toget til den nærliggende Parma. Møt guiden din ved ankomst og nyt en guidet tur i denne vakre kunstbyen med katedralen, baptisteriet og Teatro Regio.
Turen avsluttes på en lokal osteria hvor du vil nyte lunsj basert på Parmas berømte kjøkken. Etter eget initiativ tid på ettermiddagen, deretter tog tilbake til Bologna.

Dag 4: Food Valley

Parmiggiano, balsamico og Lambrusco
Frokost på hotellet og tidlig avreise med guiden din for å nå en lokal Parmigiano Reggiano ostefabrikk i området til Modena. Her vil du oppdage hvordan selve den italienske ostekongen blir laget. Turen vil vare et par timer og avsluttes med en smaking av 3 aldre av denne deilige ikoniske italienske osten.

Deretter kjører du til Modena for en kort spasertur og lunsj på en lokal Trattoria. På ettermiddagen vil du besøke en tradisjonell produsent av balsamicoeddik og lære om produksjonsprosessen, etterfulgt av et besøk til en lokal vingård som produserer den berømte Lambrusco-vinen. Tilbake til Bologna for en uavhengig avskjedsmiddag, kanskje med noen autentiske tortellini.

Dag 5: Romagna

Faenza- Ravenna

Avreise til den kystnære delen av denne regionen, den såkalte Romagna.

Faenza, kjent over hele verden for sin praktfulle keramikk. Guiden din vil ta deg med på en tur i det elegante sentrum med vakre monumenter som katedralen, Piazza del Popolo, hovedtorget omgitt av historiske bygninger, kafeer og butikker. Guiden vil også vise deg lokale keramikkverksteder slik at du kan oppleve håndverket på nært hold. Tid på egenhånd til lunsj.

PÃ¥ vei mot kysten blir det andre stoppet i den nydelige byen Ravenna, kjent for sine Unesco-listede bysantinske monumenter og kulturarv. Guidet besøk til Basilica di San Vitale, Mausoleum of Galla Placidia og Basilica di Sant’Apollinare Nuovo. Ved slutten av besøket overføres du til hotellet ditt.

Dag 6: San Marino og Rimini

Lilleputt på toppen og Federico Fellini
Etter frokostmøtet, hentes du av en privat minivan og drar til San Marino. Din lokale guide vil ta deg med på en grundig utforskning av det UNESCO-verdensarvliste historiske sentrum av San Marino, med besøk til de tre tårnene i San Marino, Palazzo Pubblico og Basilica di San Marino. Fra toppen vil du nyte panoramautsikt over Mount Titano og fordype deg i den naturlige skjønnheten som omgir San Marino.

Ankomst i Rimini Marina der du vil møte guiden din for en hyggelig tradisjonell lunsj basert pÃ¥ “piadina”. Guiden vil forklare tips og historier om denne deilige sprø sandwichen. Ettermiddagen vil bli brukt til Ã¥ oppdage Federico Fellinis hjemby: steder, monumenter og minner om maestroen av italiensk film i Rimini. Tilbake til hotellet ditt for kveld til din disposisjon.

Dag 7: Santarcangelo

Historisk vandring

Den lille landsbyen Santarcangelo er en av de mest unike stedene i denne regionen, kjent for sitt sjarmerende sentrum og underjordiske grotter hugget inn i tufasteiner. Guiden din vil lede deg gjennom disse stedene, og avslutte turen ved et historisk trykkeri. Her vil du fÃ¥ oppleve driften av en stor trepresse, –  den er den eneste som er igjen i Italia.

Dagen avsluttes  med lunsj på en av byens ikoniske restauranter, noe som gir en autentisk fordypning i smakene av Romagnas kjøkken. Etter lunsj kan du returnere til hotellet for litt fritid for å nyte stranden og slappe av.

Dag 8: Avreise

En minnerik tur i Emilia-Romagna nærmer seg slutten. Vi tar deg til Bologna lufthavn, der du vil ta farvel med den sjarmerende regionen og dra med deg kjære minner fra tiden du utforsket dens skatter.

Priser / Info

Alle våre turer skreddersys. Du kan plukke deler av programmet eller du kan gjøre alt som beskrevet. Ta kontakt slik at vi kan skreddersy din reise.

KART - Bologna/ Emilia-Romagna

Scroll to Top