Bli med oss på

En smaksreise i hjertet av Toscana

i Toscana

Underveis

  • 5 dager + 4 netter i Mugello nær Firenze
  • Opplev matkultur og landsbyliv
  • Smak utrolig mye godt, og lær hvordan det lages
  • Bli tatt vare på hele veien – men “slow travel”
  • For vennepar eller små grupper

Ett eksempel

  • Vi skreddersyr alle opplevelser.
    Dette er derfor bare ett eksempel på
    hva DU og dine kan få oppleve i ITALIA.
Flere opplevelser...

Alt du bør vite om

En smaksreise i hjertet av Toscana

Denne opplevelsesturen er laget for 4 vennepar som elsker Italia generelt og lokal mat og vin spesielt. De ønsket gode opplevelser i sakte tempo, korte avstander og minibuss med sjåfør. I tillegg en dag på el-sykkel. Her er resultatet:
Mat&Vintur, Sykkeltur
Lett
Om turen

Mugello blir ofte kalt Toscanas indrefilet. Her er svært fruktbart, og alle naturens råvarer har skapt grunnlag for alle typer håndverksbedrifter. Beliggenheten med den gamle veien mellom Middelhavet og Adriaterhavet har satt sitt preg på kultur, handel og også stridigheter i tidligere tider.

Opplegget for denne turen – i samarbeid med vår lokale partner Sandra Pieri – er at deltakerne blir tatt vare på fra A til Å, fra henting på flyplass (Firenze, Pisa eller Bologna) til hjemreise. Vi kan også ordne flybilletter om ønskelig.

Turen går fra torsdag til mandag, og kan arrangeres hele året. Alt foregår i den vakre Mugello-dalen; ca en halv time nordøst for Firenze.

Overnatting i dobbeltrom på lite boutique hotell i den historiske landsbyen Vicchio.

Korte transfers (maks 30-40 minutter) til interessante landsbyer og steder.

Mangfoldige matopplevelser, fra de enkleste til kulinariske høydepunkter – alltid høy kvalitet. Både råvarer og tilberedning selvfølgelig veldig viktig. Reise, lære og smake.

Ideelt for 2-8 personer – alle aldersgrupper

Program

Torsdag

  • Ankomst til Firenze, Bologna eller Pisa.
  • Henting på flyplassen med minivan.
  • Lunsj på vei til hotellet (avhengig av ankomsttid)
  • Tid for en sen siesta
  • Rusletur med ‘smak av landsbyliv og kultur’ til middag

Fredag

  • Om formiddagen besøker vi en liten, men svært dyktig kaffeprodusent som har dyp respekt for tradisjoner samtidig som de er nytenkende.
  • Deretter går turen til en spennende osteprodusent. Et ypperlig sted for å kombinere smaking med lunsj.
  • Tilbake til hotellet for å slappe av. Ikke noe organisert program på ettermiddagen.
  • Stopp for en aperitivo på vei til middag

Lørdag (kokkedag)

  • Morgenbesøk på markedet sammen med vår lokale kokk – for å kjøpe råvarer/ingredienser til middag.
  • Etterpå besøk på en hyggelig vingård for smaking / lett lunsj. Velge viner til middagen.
  • Siesta – ingen program om ettermiddagen
  • Kokkekurs med påfølgende middag

Søndag (elsykkel-dag)

  • En behagelig sykkeltur i den vakre naturen. Første stopp på en olivengård ‘i særklasse’ for å smake på deres utsøkte produkter.
  • Videre til en typisk Agriturismo – smakslunsj basert på lokale spesialiteter
  • Tilbake til hotellet – ikke noe program før middag
  • Grande finale cena (middag)

Mandag

  • På vei til flyplassen stopper vi for eksklusiv trøffelsmaking – i enkle omgivelser
  • Flyavgang fra Firenze, Bologna eller Pisa
Priser / Info

Prisen basert 8 personers gruppe:

Pris pr person (i dobbeltrom):  16.250 kr

Dette er en “all inclusive”-pris, som inkluderer alt som står i programmet fra ankomst til avreise (alle transfers, hotell, alle måltider med vinpakke, leie av el-sykkel, turledelse og guiding.

Reise til/fra Firenze, Bologna eller Pisa kommer i tillegg.

GALLERI - noe av det du kan oppleve her i Toscana

KART - Mugello/ Toscana

Scroll to Top