Tenuta Pizzogallo

Vingård/Olivengård
- Orte, Umbria

Vakker vingård som ligger høyt og luftig til med utsikt over Umbrianske åser

20 pers       10 rom     10 bad     525/uke

Aircondition, Basseng, Frokostservering, Hage, Vinkjeller

Tenuta Pizzogallo

Tenuta Pizzogallo er en gammel storgård fra 1600-tallet.
Den er totalt gjenoppbygget, og familien Tavolini eier og driver den som vingård og agriturismo anlegg. Gården har en nydelig beliggenhet i det grønne Umbria, høyt og fritt med en storslagen utsikt over daler og landsbyer.
Eiendommen, som er på hele 43 hektar, ligger gunstig til i lett skrånende terreng, og hele området er beplantet med 5 forskjellige vindruer.
Gjenoppbyggingen av gården har pågått over mange år, og ble ferdigstilt i 2008.

Området

Om morgenen våkner de rullende og frodige åskammene som omkranser denne flotte vingården. Tenuta Pizzogallo eies og drives av Antonio, og han har etablert både en vinproduksjon av ypperste klasse og ferieboliger med høy standard og lav hvilepuls.
Vingården ligger tett på byen Amelia, som har alt man trenger av butikker, cafeer og restauranter. Ellers er veien kort til alt det Umbria og Toscana har å by på. Dette er et ideelt feriested for enten par, grupper eller familier som ønsker en rolig oase som base for bilturer og sykkelturer i Italias hjerte.

Eiendommen ligger også meget sentralt plassert i forhold til kommunikasjon. Nord-syd motorveien A1 ligger bare noen minutter unna, og parallelt med den går dethyppige høyhastighetstog direkte til Roma og Firenze fra Orte som ligger bare 10 minutter unna.
Ellers finner du innenfor 1 times kjøring spennende byer som Perugia, Assisi, Todi, Toledo, Montepulciano, Orvieto m.fl.

Eierne av Tenuta Pizzogllo har som filosofi at alt det de har skal være til for deres gjester, og som det fremgår av prisoppsettet er det aller meste inkludert i prisen; til og med deilig frokost hver dag. Tenuta Pizzogallo er kort sagt et sted som passer for alle som har lyst til å nyte livet i vakre omgivelser, tett på det italienske dagliglivet og utenfor turiststrømmen, men samtidig sentralt i forhold til spennende opplevelser og oppdagelsesferder.
Stedet er meget barnevennlig, men også ypperlig for den eldre garde. De gunstige prisene, kombinert med stedets fasiliteter og ikke minst den gode restauranten, gjør Pizzogallo særdeles velegnet til ”grande famiglia” opphold når bursdager, bryllup eller andre begivenheter skal feires.

Detaljer

De ombygde gårdshusene inneholder i alt 12 leiligheter.
I utgangspunktet er alle bygget som 2-roms med overnattingsplass for inntil 4 personer, og inneholder følgelig 1 dobbeltrom, 1 bad, pluss stue med åpen kjøkkenløsning og soveplass for inntil 2 personer (barn).
To av leilighetene har også ett ekstra soverom, og dessuten er det ett par som er planlagt for å kunne åpnes mellom boenhetene hvis man er flere personer.

Leilighetene er vakkert møblert / dekorert, og inneholder alt som skal til for å få et hyggelig og komfortabelt opphold. Når det gjelder kjøkkenløsningen, har de fleste enhetene et lite ”hybelkjøkken” som best egner seg for enkel matlaging (salater, lunsjer etc), men ett par av leilighetene har også fullverdige kjøkkeninnredninger. Disse har i tillegg peis, som kan være hyggelig i den mørke årstiden.
Hovedårsaken til at det ikke er satset spesielt på kjøkkendelen, er at eierne har den filosofi at deres gjester skal nyte sitt opphold og det som gården har å by på. Derfor er deilig frokost inkludert i prisen, og alle gjestene får tilbud om gunstig middag i restauranten som de med rette er meget stolte av.

Alle boenhetene har private uteplasser på begge sider av bygningen, slik at man kan tilpasse bruken i forhold til sol/skygge og temperatur.
Eiendommen er som en stor park, med vakker beplantning og servicetilbud som er ”diskret” anlagt på forskjellige steder.
Svømmebassenget er med hensikt lagt litt ned iterrenget (ca 40 meter fra husene), slik at det ikke skal dominere i landskapet. Det er nemlig et stort basseng på hele 25 meter, og med en stor solterrasse rundt.

Litt lenger borte er det også privat tennisbane til gjestenes rådighet. I tillegg har de også nye offroadsykler til utlån, så det er ingen unnskyldning å ikke mosjonere litt mellom alle de gode måltidene.
Andre aktiviteter som rideturer, fotturer, sykkelutflukter eller kokkekurs kan arrangeres etter ønske, og selvfølgelig er vinsmaking en både hyggelig og interessant opplevelse.

Det lille ekstra

Eieren har lagt stor vekt på at vinproduksjonen skal foregå på selve gården, og det er derfor lagt ekstra vekt på både bygningsmessige forhold og skjerming for støy og lukt når produksjonen går for fullt.
For gjestene er dette perfekt, ettersom de har anledning til å oppleve vinproduksjonen på nært hold, samtidig som det ikke på noen måte er sjenerende i forhold til et avslappende ferieopphold.

Priser

Også prisene er hyggelige i Villa Ornello:

  • Leier man hele eiendommen, koster det 350 euro pr natt eller 2.200 euro pr uke.
  • Som B&B er prisen 35 euro pr person i dobbeltrom.
  • Enkeltrom koster 50 euro pr person.

Bilder fra Tenuta Pizzogallo

Send forespørsel om Tenuta Pizzogallo

Fortell oss når du gjerne vil reise og om du har spesielle interesser,
så syr vi sammen et skreddersydd opplegg for deg og dine.

Ved å bruke kontaktskjemaet, godtar du våre personvernregler.

Tenuta Pizzogallo i Orte - Umbria

...og resten av bostedene våre i hele ItaliaScroll to Top