Il Canto del Maggio

Leiligheter
- Bracciolino, Toscana

Lekre leiligheter i mini landsby (Borgo) i hjertet av Toscana - med et fantastisk vertskap

10 boenheter     2-6 pers       1-2 rom     1-2 bad     1000-1400/uke

Basseng, Grønnsakhage, I landsby, Privat uteplass, Restaurant

Il Canto del Maggio

I den vakre Arno-dalen syd for Firenze ligger en liten landsby som heter Penna. På toppen ligger gamlebyen (en historisk Borgo), og hit kom Mauro og hans familie på 1980-tallet for å starte en lokal Osteria.
Siden den beskjedne starten har de kontinuerlig pusset opp og bygget om Borgo’en til et unikt feriested som de har gitt navnet Il Canto del Maggio.

I den lille, steinlagte gaten er det i alt 6 gamle hus som er bygget om / pusset opp til i alt 10 lekre leiligheter, og midt i gaten ligger deres velrennomerte osteria.
Like ved (ca 50 m) har de anlagt en stor, flott hage med basseng, solterrasse og ikke minst en betydelig grønnsakparsell hvor gjestene fritt kan forsyne seg av alle godsakene.

Området

Il Canto del Maggio ligger ved foten av fjellkjeden Appeninene på den ene siden, og den frodige Arno-dalen på den andre.
Det er bare noen få km til motorveien A1 og den sentrale jernbanen som har hyppige tog mellom Roma og Firenze.
Ellers er det bare 5 minutter å gå ned i den nyere delen av Penna, hvor man finner de nødvendigste butikkene og selvfølgelig en bar og en pizzeria. Dessuten er det bare 2 km til Terranuova Bracciolini, som er en mye større landsby med alle slags tilbud.

Man kan også gå (eller sykle) lange turer direkte fra Il Canto del Maggio opp i åsen på fine veier og stier. Her er mange små bortgjemte landsbyer, hvor de produserer alt fra vin og delikatesse produkter til bruksgjenstander. Simona (eier og vertinne på Il Canto) tar gjerne med sine gjester på en fin runde hvor man blant kan besøke hennes favoritt baker på veien opp mot et utsiktspunkt hvor det er fint å hygge seg med picnic lunsj.

Ellers er det kort vei til mange spennende middelalderbyer som Arezzo, Cortona, San Gimignano og andre perler, pluss at Firenze er mindre enn 1 times kjøring unna.
Og skulle det etter noen dager rykke i shopping foten, er det bare 15 minutters kjøring til en av Italias største og flotteste Designer Outlet ‘landsbyer’.

Detaljer

De 6 steinhusene i Il Canto inneholder i alt 10 leiligheter. De minste passer for 2 personer, mens de største har god plass til 6.
Alle er forskjellige, men de har den samme gode standard, og alle har fullverdige, godt utstyrte kjøkken. Hver leilighet har også sin private uteplass hvor det er fint å spise eller bare slappe av.

Det er også flere grillplasser for dem som er glad i å lage mat selv. Simona har kontakt lokale produsenter av både mat og vin, og så er det ekstra stas å kunne fråtse i grønnsaker, urter og frukt fra egen hage. Simona og hennes far Mauro arrangerer også mer enn gjerne matkurs og vinsmaking for sine gjester, og de bygger nå et eget kjøkken til dette formålet.

Det lille ekstra

Il Canto del Maggio er ett av de mest komplette steder vi har for gode ferieopplevelser, og gjestfriheten er helt spesiell. Simona elsker det hun holder på med, og hun er en mester i å skjemme bort sine gjester og dele gode opplevelser med dem. Man føler seg til de grader velkommen og hjemme!
Stedet i seg selv er også ganske unikt. Det å bo så godt i en ekte Borgo, med et uteområde som er som en stor oase, gir en helt spesiell fred og harmoni.
Med bare 30 sengeplasser totalt er Il Canto dessuten et herlig sted å leie for familiefeiringer, små brylluper etc.

Priser

I forhold til beliggenhet, kvalitet og alt man har tilgang til er Il Canto et rimelig sted å feriere.
En familieleilighet for 4 personer i høysesong koster eksempelvis kun 1.400 euro pr uke.
Vi skreddersyr type / størrelse leilighet i forhold til dine ønsker.

Bilder fra Il Canto del Maggio

Send forespørsel om Il Canto del Maggio

Fortell oss når du gjerne vil reise og om du har spesielle interesser,
så syr vi sammen et skreddersydd opplegg for deg og dine.

Ved å bruke kontaktskjemaet, godtar du våre personvernregler.

Il Canto del Maggio i Bracciolino - Toscana

...og resten av bostedene våre i hele ItaliaScroll to Top