Casale Santo Iolo

Vingård/Olivengård
- Otricoli, Umbria

Rustikk, lekker vingård med høy standard og unik atmosfære. Et virkelig «House in Umbria»

1 boenheter     10 pers       4 rom     4 bad     2400-3200/uke

Barnevennlig, Basseng, Feiring med familie / venner, Nær by/landsby, Vinopplevelser

Casale Santo Iolo

Casale Santo Iolo er en helt spesiell vin- og olivengård som ligger vakkert til på en høyde i vakkert landskap ved landsbyen Otricoli. Det er 10 sengeplasser i huset.

Selve gården drives profesjonelt og har egne kvalitetsviner som produseres i begrensede kvanta. Det samme gjelder olivenolje og balsamico. Det er bygget nytt produksjonsanlegg lenger borte på eiendommen, så det forstyrrer på ingen måte ferielivet.

Santo Iolo tilbyr sine gjester å smake på vinen som de er ganske så stolte av, og gjerne en omvisning på gården. Dette kan også om ønskelig kombineres med en ‘lett’ lunsj.

På en åsrygg ovenfor markene ligger det romantiske gamle gårdshuset. Det er fullstendig restaurert, og holder meget høy kvalitet. Her er det ikke spart på noe, og det er kun brukt tradisjonelle italienske materialer av ypperste sort.

Rundt huset er det en 5.000 m2 stor hage, med plener, store eiketrær og bl.a. en rosehage med over 100 sorter! Litt bortenfor huset ligger bassenget med egen solterrasse og alle fasiliteter.

Et annet sted i hagen er det et stort langbord med sitteplass for 12 personer under en vakker pergola.

Fra hagen har man vidstrakt utsikt over det pittoreske landskapet med daler og åser.

Casale Santo Iolo er med andre ord et særdeles komfortabelt hus både for felles hygge og private stunder.

Området

Casale Santo Iolo ligger i et frodig og vakkert område med spredt bosetting, små landsbyer og lokale veier med liten trafikk. Det er en egen fred her, livet går litt saktere, og man kommer fort i feriemodus.

Samtidig er det på grunn av de små veiene godt egnet til fysiske utfoldelser enten til fots eller på sykkel.

Landsbyen Otricoli ligger bare 2 km fra gården, og der får man alle nødvendige dagligvarer. Det er naturligvis en god baker og en lekker slakterbutikk der, for ikke å glemme pizzeria og gelateria.

Ellers er det et godt utgangspunkt for utflukter og for å utforske denne delen av Italia. Det er nemlig bare 15 km fra middelalderbyen Orte, som er et knutepunkt med motorveier både nord-syd og øst/vest, samt jernbanestasjon med hyppige tog til Roma (40 min.) og Firenze.

Innenfor 1 times kjøring kan man dessuten nå Middelhavets strender, fjellområdene i Appenninene, Roma eller andre kjente byer som Assisi, Perugia, Orvieto, Spoleto og mange andre.

I nærområdet finner man mange fine landsbyer, og blant annet Magliano Sabina og Civita Castellana er hyggelige steder. Litt lenger inne i dalen ligger Rieti, som er en kjent middelalderby.

Detaljer

Casale Santo Iolo er et tradisjonelt steinhus i to etasjer, med en samlet gulvflate på hele 270 m2.

I første etasje er det et stort, velutstyrt kjøkken med bl.a. grillpeis, langbord, TV etc.

Fra kjøkkenet går man inn i dagligstuen som har komfortable møbler, spisebord til 12, peis, TV m.m.

Utenfor stuen er det en innebygget veranda som er bygget opp som eget leke-/ og aktivitetsrom

Etasjen inneholder også et stort soverom og 2 bad, hvorav det ene har badekar.

Det er ikke installert permanent air condition, først og fremst fordi det nesten aldri er nødvendig med de tykke murveggene, og også fordi de ikke vil ødelegge den vakre fasaden. Skulle det imidlertid være noen som likevel ønsker ekstra kjøling, har eieren kjøpt inn to mobile air condition enheter som kan settes inn der det måtte være behov

 

 

I 2. etasje finner man i alt 3 soverom og 2 bad. Det ene soverommet er ekstra stort, med en egen messanin.

Hele huset er meget velutstyrt, og det er lagt mye arbeid og omtanke i møblering og utsmykking. Det er også naturligvis moderne hjelpemidler som wifi med god dekning. Opprinnelig var ikke huset utstyrt med air-condition, både fordi det ikke er nødvendig og fordi eieren ikke ville ‘ødelegge’ de vakre fasadene. De har nå imidlertid anskaffet to mobile air-condition enheter for å gi trygghet til gjester som er redd for at det skal bli for varmt på soverommene.

Det lille ekstra

Det er noe spesielt med Casale Santo Iolo. Huset, omgivelsene, atmosfæren – det er vanskelig å forklare, men må bare oppleves. Som en god La Bella Vita-kunde sa:
«Vi er alltid på jakt etter gode opplevelser, men når vi er i Santo Iolo vil vi bare hygge oss der – fordi vi har det så utrolig bra.»

Og så er det noe eget å ha tilgang til ‘egen’ vinkjeller (som eieren har bygget opp på naboeiendommen) med smaking av kvalitetsviner, og et vertskap som gjerne forteller om sine Santo Iolo viner.

Priser

Det koster 2.400 euro i lavsesong og 3.200 euro i høysesong å leie denne praktfulle eiendommen.

Bilder fra Casale Santo Iolo

Send forespørsel om Casale Santo Iolo

Fortell oss når du gjerne vil reise og om du har spesielle interesser,
så syr vi sammen et skreddersydd opplegg for deg og dine.

Ved å bruke kontaktskjemaet, godtar du våre personvernregler.

Casale Santo Iolo i Otricoli - Umbria

...og resten av bostedene våre i hele ItaliaScroll to Top