Casa Bassano

Hus/Villa
- Bassano In Teverina, Lazio

2-10 pers       4 rom     12 (8+4)     3 bad     2200-3200/uke   Klasse: Luksus

Barnevennlig, Feiring med familie / venner, Gangavstand landsby, Grønnsakhage, Mini-bondegård

Casa Bassano

Like utenfor middelalderbyen Bassano in Teverina ligger denne store eiendommen, med en flott villa, nydelig hage med basseng, og en parklignende tomt på ca 12.000 m2.

Eiendommen er bygget opp slik at man skal kunne finne små oaser både for avslapping og hygge mange steder. Det er ingen lange avstander, men likevel fint inndelt slik at man kan velge sitt favorittsted enten det er på en av terrassene, i blomsterhagen, ved den fine fiskedammen eller ved bassenget. Der er det forresten et eget hus som er praktisk både for oppbevaring av utstyr til basseng og hage. Om ønskelig kan det også brukes som badehus.

Området

Casa Bassano ligger i et frodig landbruksområde på grensen mellom Lazio og Umbria, på et høydedrag ovenfor Tiber-dalen. Her er det korte avstander mellom landsbyene, samtidig som det fredelig og privat. Den nærmeste landsbyen heter Bassano in Teverina, og den ligger bare ca 2 km unna. Her finner man alt fra baker og slakter til gode restauranter og pizzeriaer. Mesteparten av veien dit er kun lokaltrafikk, så man kan fint gå eller sykle inn til landsbyen.

Man kan nesten ikke finne en bedre beliggenhet for å oppleve alle sider av Italia: på 1 time kan man nå alt fra Roma i syd til Middelhavet i vest og foten av fjellkjeden Apenninene i øst. I dalen under går både motorveien A1 og jernbanen med raske tog fra nord til syd i Italia.

Det er stor stas å kunne gå tur på egen eiendom, og det kan man faktisk gjøre her. Alt er grønt, her er vakre planter og trær, og helt nederst på eiendommen kommer man til grønnsakhagen og en egen liten bondegård med egen driftsbygning. Det å ta en tur ned hit for å hilse på eslene sine og alle de andre dyrene gir en veldig god start på dagen.

 

Detaljer

Det store huset er bygget på tuftene av en mange hundre år gammel storgård. Alt er imidlertid totalrenovert, og arbeidene ble påbegynt i 1995.

Huset er meget solid bygget. Det er brukt kun de beste materialer, og alle gulv (også i kjeller) har førsteklasses italienske fliser.

Eierne har klart noe som må kunne karakteriseres som en vinneroppskrift; å forene klassisk italiensk byggeskikk og materialer med norske preferanser hva angår komfort, infrastruktur og praktiske detaljer.

Kanskje aller viktigst er imidlertid at de har klart å skape et hus som er like hjemmekoselig og funksjonelt for 2 som for 10 personer. Med en boflate på ca 300 m2 er ikke dette lett, men det har de klart blant annet ved en gjennomtenkt inndeling og ikke for store rom. Eksempelvis er det største kjøkkenet med tilhørende stue i kjelleren, og det er her man kan ha de store selskaper.

Det er topp bokvalitet i alle 3 etasjer, og det er air-condition der hvor det er nødvendig (på soverommene oppe).

I kjelleren er det stort kjøkken med alt utstyr (til og med pizza-ovn), med tilhørende peisestue hvor man komfortabelt dekker til 20 personer. I tillegg stor garasje og oppbevaringsrom for hagemaskiner og utstyr. Disse arealene er også flislagt og kan enkelt gjøres om til selskapslokaler ved større arrangementer.

Det store kjøkkenet (40 m2) er hjertet i 1. etasje. Både stuen og den store overbygde terrassen er i direkte tilknytning. Dette er svært praktisk, ettersom man spiser de fleste måltider utendørs store deler av året.
Denne etasjen inneholder også 1 soverom med bad.

I 2. etasje er det 3 soverom og 2 bad. I tillegg er det også en veldig fin terrasse. Det er en deilig start på dagen å innta sin morgenkaffe her og nyte utsikten over egen eiendom og helt inn i Apenninene med fjelltopper på 3.000 m.

Med sine 4 romslige dobbeltrom passer stedet ypperlig for vennepar og for 1-2 familier med barn. For mindreårige barn er det god plass til å sette inn en eller flere ekstrasenger etter behov.

Det lille ekstra

Casa Bassano er utvilsomt ett av de beste og mest komplette stedene vi har. Det er unikt å bo så godt og privat, samtidig som man har tilgang til spennende opplevelser og ekte landsbyliv i umiddelbar nærhet.

Eiendommen er bygget opp med omtanke og kjærlighet, og fremstår som noe langt mer enn en standard feriebolig. Eierne ønsker at de som kommer hit skal få oppleve den spesielle atmosfæren, et sted hvor alt fungerer, og hvor man får en hjem-følelse.

Det å ha en privat bondegård til sin disposisjon når/om man vil er også et privilegium. Ingen plikter, ingen forstyrrende lyder eller lukter, men kun til å berike øyeblikket er helt klart et spesielt privilegium. Vi har erfart at spesielt barn har satt ekstra stor pris på å få oppleve ekte bondegårdsliv.

Priser

Eierne ønsker at det skal være ‘affordable’ med et opphold i Casa Bassano, og har derfor fastlagt gunstige priser:
2.200 euro pr uke i lavsesong, og 3.200 euro pr uke i høysesong (skoleferien om sommeren).

Send forespørsel om Casa Bassano

Fortell oss når du gjerne vil reise og om du har spesielle interesser,
så syr vi sammen et skreddersydd opplegg for deg og dine.

Ved å bruke kontaktskjemaet, godtar du våre personvernregler.

Casa Bassano i Bassano In Teverina - Lazio

...og resten av bostedene våre i hele ItaliaScroll to Top