Casa Ardoino

Hus/Villa
- Imperia, Italy, Liguria

I en fin olivenlund i åssiden ovenfor kystbyen Imperia ligger det et herlig lite feriehus. En oase med stillheten og skue ut over havet

2-4 pers       2 bad     650-980/uke

Hage, Kjøkken, Nær by/landsby, Sjøutsikt

Casa Ardoino

I en fin olivenlund i åssiden ovenfor kystbyen Imperia ligger det et herlig lite feriehus. Virkelig en oase hvor man kan nyte stillheten og skue ut over havet, samtidig som det er en fin spasertur ned til byen og sjøen.

Casa Ardoino ligger nesten på toppen av åssiden som omkranser den sjarmerende kystbyen Imperia i regionen Liguria. Dette er en ny, liten villa  som leies ut på ukesbasis i sommersesongen og ellers med fleksible utleie perioder. Egner seg godt som feriebolig hele året.

Familien Ardoino, med sine stolte tradisjoner både innenfor olivenolje og skipsfart, styres nå av Anna Ardoino. Hun er opptatt både av å ta vare på historien og å utvikle familiebedriften videre. Hun har lagt ned et enormt arbeid spesielt i å øke produksjonen av olivenolje.

Området

Det er her, i hjertet av den eldste olivenlunden, at hun nå har bygget opp et nytt hus på tomten etter en gammel steinhytte. Man ser umiddelbart at hun virkelig har lagt sin sjel ned i dette stedet, og byggearbeidene har tatt mange år. Det er bygget opp vakre steinmurer rundt hele eiendommen, og skjult belysning sørger for en utrolig stemningsfull atmosfære når kveldsmørket faller på.

Selv om det er ganske bratt opp til Casa Ardoino fra sentrum av Imperia, kan man fint gå den gamle gårdsveien rett ned til byen. Lett ned, og litt tungt opp igjen – men fin trim! Likevel greit å ha en liten leiebil, ikke minst for å frakte dagligvarer.

Dessuten er det fint å kunne ta utflukter til noen av de flotte byene og stedene i nærheten, enten med bil eller sykkel. Det går blant annet en flott sykkelvei langs sjøen fra nabobyen San Lorenzo al Mare til San Remo. Kan anbefales!
Innenfor en time med bil finner du flotte byer som Nice og Monaco på fransk side, til Genova, Alassio, Andora og mange andre på motsatt side. Vi i La Bella Vita har samlet mye informasjon om alt fra utleie av sykler, golf, seiling og fotturer – og selvsagt kultur, så det er ingen grunn til å kjede seg.

En oase

Casa Ardoino kan beskrives som et fred-i-sjelen sted. Et sted hvor det er godt å bare være, legge stress og daglig mas bak seg for en stakket stund.

Det er et spesielt mikro-klima i Imperia-bukten, med hyggelige temperaturer også vinterstid, så dette er et sted som man kan nyte til alle årstider. For eksempel å være her i oktober/november og oppleve olivenhøsten er en opplevelse.

Detaljer

Casa Ardoino er et eksempel på en vellykket blanding av moderne og klassisk stil. Overalt er det vakre, gjennomtenkte detaljer som også er praktiske. Her savnes ingenting, og alt holder høy standard.
Huset, som har en boligflate på vel 70 m2, er bygget i 2 etasjer – delvis. På den måten får man en stor takterrasse som naturlig nok har enda flottere utsikt enn fra 1. etasje.

På grunnplanet er det stue, velutstyrt kjøkken og bad, pluss et lite ekstra rom som kan brukes som et lite soverom for 1 person.

Aller best passer det for 1-2 voksne eller for en familie på 3-4 personer. Vi vil ikke anbefale stedet for mindreårige barn i den mest aktive alderen, men både babyer og store barn som liker fredelige omgivelser vil ha det veldig bra.

I 2. etasje er det et lite soverom (passer best for 1 person) og hoved soverom med dobbeltseng. Herfra er det direkte utgang til den store takterrassen.

Her er med andre ord komfortabel plass for 4 personer.

Det lille ekstra

Tomten er allerede vakkert beplantet med blant annet sitrontrær, oliventrær (selvfølgelig), bærbusker og urter av alle slag. Alle godsakene kan fritt benyttes av gjestene til egen matlaging.

Alt ligger med andre ord til rette for å hygge seg med kokkelering rundt den store, permanente utegrillen, og det er godt utvalg i komfortable utemøbler.

I tillegg til den store hellelagte terrassen anlegges det i disse dager en fin plen, så det er godt med plass over alt.

Hele eiendommen er totalt usjenert, og det er også en fin ute dusj som kan være praktisk på varme sommerdager, så vel som forfriskende under stjernene om kvelden.

Her finnes moderne teknologi som er godt skjult. Wifi både ute og inne, lys system, automatisk vanning og fjernstyrt port inn mot eiendommen er eksempler på dette.

Priser

  • Lavsesong (okt – mai):              650 euro
  • Mellomsesong (juni og sept):  750 euro
  • Høysesong (juli -aug):               980 euro

Bilder fra Casa Ardoino

Send forespørsel om Casa Ardoino

Fortell oss når du gjerne vil reise og om du har spesielle interesser,
så syr vi sammen et skreddersydd opplegg for deg og dine.

Ved å bruke kontaktskjemaet, godtar du våre personvernregler.

Casa Ardoino i Imperia, Italy - Liguria

...og resten av bostedene våre i hele ItaliaScroll to Top