Mellom fjord og fjell i Lombardia

Ved foten av Monte Mottarone, mellom innsjøene Lago Maggiore og Lago d\'Orta, ligger Hotel Cortese

Det er alltid godt å komme til Hotel Cortese – både til \’mitt\’ rom med den vakre utsikten og ikke minst til den velkomsten Marco og hans kolleger gir til sine gjester!

Det får alle til å føle seg hjemme – og at man blir verdsatt på alle måter.

La Bella Vita er blitt en nær samarbeidspartner til Hotel Cortese. Mange av våre kunder har hatt gleden av å oppleve både gjestriheten, maten og ikke minst alle de fine utfluktene som man får råd om.

Dette er et fantastisk utgangspunkt enten man vil opp i fjellområdet Monte Mottarone (bare 20 minutters kjøring fra hotellet) eller ned til den vakre innsjøen Lago d\’Orta.

I den vakre middelalderbyen Orta San Giulio er det et rikt utvalg av små butikker, isbarer, kafeer og gode restauranter. Fra byens hovedtorg Piazza Motta går det rutebåter på kryss og tvers på Lago d\’Orta. Midt i innsjøen ligger den historiske øya Isola San Giulio, og på andre siden rett overfor Orta San Giulio en liten landsby som heter Pella. Der har jeg to favorittsteder; en utsøkt fiskerestaurant og en gelateria hvor de lager \’verdens beste\’ iskrem.

Fra toppen av Mottarone kan man i klart vær se hele 7 kjente innsjøer. Blant de mest kjente er Lago Maggiore og Lago di Como. Det er fint å ta gondolbanen ned til vakre Stresa, som med sin kjente strandpromenade og sjarmerende gamleby har tiltrukket seg besøkende fra hele verden gjennom alle år.

Likevel er det kanskje roen, stillheten og den vakre naturen jeg mer enn annet forbinder med dette området. Tid så vel for avslapning som for en aktiv opplevelsesferie. Eller bare som en hyggelig avstikker en weekend, siden det bare ligger 45 minutters kjøring fra Milano Malpensa.

Kan varmt anbefales – til alle årstider!

\"Mottarone

Arild

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarfeltet, godtar du våre personvernregler.

Scroll to Top